vragen
 
 
 
 
 


    W
at is Halotherapie ?Zouttherapie, “Halotherapie” is een krachtige, natuurlijke behandeling in een gecontroleerde ruimte omgeven met zoute lucht, hier wordt een microklimaat gesimuleerd, gebaseerd op een natuurlijke zoutgrot of zoutmijn. De Zoutkamer is speciaal ingericht voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen en huid. Het is geen gezondheidstrend – de oude Grieken wisten al van deze gezonde manier van leven en de voordelen ervan. Nu, in deze moderne tijd pleiten artsen en medische deskundigen  voor de verbazingwekkende effecten. De NHS (National Health Service) in Engeland schrijf officieel zouttherapie voor de behandeling van COPD voor.


Hoeveel sessies heb je nodig ?


Het aantal sessies verschilt per aandoening. Het varieert tussen de 5 – 30 sessies. Bij de beschrijving van je aandoening vind je schatting van de hoeveelheid sessies die er zouden kunnen nodig zijn. Deze verschillen echter naar gelang de leeftijd en de ernst van de ziekte.


Hoe werkt Halotherapie ?


De zoute lucht afkomstig van een medisch apparaat, wordt geïoniseerd en verzadigd met een natuurlijke stof – een lage concentratie van de zeer fijn vermalen aerosol, een droge zoutoplossing.

Mensen zitten in de zoutkamer en ademen de droge medicinale fijne zout stof in, die onmiddellijk wordt vervoerd tot in de kleinste luchtwegen en naar andere delen van de luchtwegen.

Eenmaal ter plaatse lost het zout op en trekt het de kleine onzuiverheden aan die later worden opgehoest door de patiënt of die het lichaam tijdens metabole processen via de bloedbaan het lichaam weer verlaten.

De zouttherapie behandeling elimineert de kern van alle inflammatoire aandoeningen van de luchtwegen door het vernietigen van bacteriën en zo de gezondheid herstelt en het afweersysteem versterkt.


Waarom zijn de muren van zout en ligt er zout op de grond ?


In onze zoutkamer zit in totaal 4 ton zout verwerkt. De wanden zijn bekleed met zout, de vloer is bedekt met los zout en alle materialen die in de zoutkamer zijn verwerkt zijn 100% natuurlijk. Er is veel zout in de zoutkamers verwerkt dit is puur om er voor te zorgen dat de steriele ruimte gegarandeerd blijft. De Dry Saline Diffuser (Medisch gecertificeerd) is verantwoordelijk voor het microklimaat om de helende en genezende werking in onze zoutkamers te waarborgen.


Welke kledij trek ik aan tijdens een sessie in de zoutkamer ?


In onze zoutkamer draagt u comfortabele kleding. Je kan ofwel witte sokken van thuis mee brengen of eventueel gebruik maken van overschoenen die bij ons te verkrijgen zijn. Wanneer u naar de Zoutkamer komt met huidproblemen is het raadzaam om kleding te dragen die de te behandelen plekken vrijlaat. De temperatuur in onze zoutkamers is rond de 22-24 graden, mocht je eventueel toch een koudegevoel hebben, dan kan je gebruik maken van een dekentje dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Wanneer u het prettig vindt dan kunt u uw eigen badhanddoek meenemen om over uw stoel te leggen.


Wat kunnen kinderen in de zoutkamer doen ?


Wij voorzien voldoende speelgoed zodat je kind zich kan vermaken. Eventuele oudere kinderen mogen gerust hun Ipad of Smartphone meebrengen om zich bezig te houden. Let wel dat het geluid moet afgezet worden !


Nog een bijkomende vraag die niet vermeld staat ? Vul gerust onderstaand formuliertje in en we brengen je zo vlug mogelijk op de hoogte.